Natur Tanya® SZERVES KRÓM - Jól felszívódó króm, az egészséges vércukorszint fenntartásához és a testsúlycsökkentő étrend támogatásához

Natur Tanya® SZERVES KRÓM - Jól felszívódó króm, az egészséges vércukorszint fenntartásához és a testsúlycsökkentő étrend támogatásához
1 800 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Összetevők
Használati javaslat
Részletek

NATUR TANYA® SZERVES KRÓM

 

 

 

JÓL FELSZÍVÓDÓ KRÓMMAL, AZ EGÉSZSÉGES VÉRCUKORSZINT FENNTARTÁSÁHOZ, ÉS A TESTSÚLYCSÖKKENTŐ ÉTREND TÁMOGATÁSÁHOZ.

 

 

 

Különösen ajánljuk azok számára, akik ügyelnek a vércukorszintjük egyensúlyára (cukorbetegek, inzulinrezisztensek), fogyókúrázóknak, vagy alacsony szénhidrát tartalmú/szénhidrátcsökkentett diétát követőknek.

 

 



    • - MAGAS BIOHASZNOSULÁSÚ KRÓM KÉSZÍTMÉNY

 

    • - TABLETTÁNKÉNT 200 MCG SZERVES KRÓMMAL

 

    • - A NORMÁL VÉRCUKORSZINT FENNTARTÁSÁRT

 

    • - A NORMÁL ANYAGCSERÉÉÉRT

 

    • - FÜGGETLEN LABORBAN BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ

 

    • - VEGÁN, LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES

 

    • - NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT

 

    • - NAPONTA 1 SZEM KÖNNYEN LENYELHETŐ TABLETTA

 

    • - 2 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG

 

    • - ÉLELMISZERIPARI GMP TANÚSÍTVÁNNYAL RENDELKEZŐ CÉG ÁLTAL ELŐÁLLÍTOTT 



 

 

KRÓM-PIKOLINÁT

 

 

 

Termékünk adagonként 200 mcg króm-pikolinátot tartalmaz, amely a napi beviteli referencia érték 500%-a. A pikolinát, a pikolinsav egy természetes kelátképző. Lehetővé teszi, hogy ásványi anyag jobban felszívódjon, mivel semleges molekulákkal veszi körül, így átjut a sejtmembránon. Biztonságosan bejut a szervezetbe, ahol az felhasználhatja. 

 

 

 

A króm-pikolinát jobban felszívódik a szervetlen króm-kloridhoz képest. A szerves króm hozzájárul az egészséges vércukorszint fenntartásához, valamint részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében, mint például a szénhidrát és a zsír. A kisméretű tabletták könnyen lenyelhetőek. 

 

 

 

TUDTAD A KRÓMRÓL, HOGY…?

 

 



    • - Annak tényét, hogy a króm esszenciális ásványi anyag, elsőként Schwarz és Mertz (1959) demonstrálta patkányokon. A króm emberekben levő esszencialitását 1977-ben bizonyították be

 

    • - A megnövekedett cukorfogyasztás, a megerőltető sportolás, lelki (trauma) megterhelés vagy a terhesség és a szoptatás növeli a króm kiürülését a szervezetből

 

    • - A C-vitamin, a nikotinsav, és egyes aminosavak fokozzák a króm felszívódását, míg a fitátok, kalcium, mangán, cink, vanádium, és vas nagy koncentrációban csökkenti annak mértékét

 

    • - A nyersanyag feldolgozása is befolyásolja a króm-tartalmat, például a finomított gabonák kevesebbet tartalmaznak, mint a teljes kiőrlésűek, és azoknak a savas élelmiszereknek, amelyek előállításánál rozsdamentes acél eszközöket vagy tároló edényeket használtak, megnőtt a króm tartalmuk

 

    • - Tudományos kutatások bebizonyították, hogy a króm-pikolinát jobb biohasznosulással/felszívódással rendelkezik, mint a szervetlen króm formák



 

 

ÉRDEKESSÉGEK A KRÓMMAL KAPCSOLATBAN 

 

 

 

A króm egy olyan ásványi anyag, amit szervezetünk nem képes előállítani, de nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára. Termékünkben, a króm, pikolinsavval (triptofán aminosav metabolitja) alkotott sóját tartalmazza. Csökkenhet a krómtartalom, ha a talajban kevés króm található és ahol az emberek főleg alacsony krómtartalmú finomított és feldolgozott élelmiszereket fogyasztanak. 

 

 

 

A KRÓMNAK 2 FORMÁJA LÉTEZIK: 



    1. 1. trivalens (3 vegyértékű) formában, amely biológiailag aktív



2. hexavalens (6 vegyértékű) formában, amely mérgező és ipari szennyeződésből származik.

 

 

 

A trivalens króm nem ugyanaz, mint a króm ipari formája, ami felszívódik a tüdőben, az emésztőtraktusban, a nyálkahártya membránban, és a bőrben. Az ipari króm egy mérgező anyag. Emberek általában akkor vannak kitéve neki, amikor a bőrükre kerül, vagy amikor belélegzik a porát. Fontos megjegyezni, hogy az étrend-kiegészítőben/élelmiszerben megtalálható 3 vegyértékű változat, 6 vegyértékű változattá a szervezetben sohasem alakulhat át. 

 

 

 

A NORMÁLIS GLUKÓZTOLERANCIA ÉS A SZÉNHIDRÁTANYAGCSERE-ZAVAROK DIAGNOSZTIKAI KRITÉRIUMAI

 


A szénhidrátanyagcsere állapota Glukózkoncentráció, mmol/l (vénás plazma, laboratóriumi mérés)

Normális glukóztolerancia:


• Éhomi vércukorszint


• OGTT 2 órás érték


 


≤ 6,0


< 7,8


Emelkedett éhomi vércukor (IFG)


• Éhomi vércukorszint és


• OGTT 2 órás érték


 


≥ 6,1 de < 7,0 (azaz: 6,1-6,9)


< 7,8


Csökkent glukóztolerancia (IGT)


• Éhomi vércukorszint és


• OGTT 2 órás érték


 


< 7,0


≥ 7,8 de < 11,1 (azaz: 7,8-11,0)


Diabetes mellitus


• Éhomi vércukorszint vagy


• OGTT 2 órás érték


 


≥ 7,0


≥ 11,1

 

(forrás: World Health Organization: Definition and diagnosis of diabetes mellitus and intermediate hyperglycaemia. Report of a WHO consultation. WHO, Geneva, 2006)
OGTT: orális glükóztolerancia teszt

 

Az OGTT eredménye alapján megállapíthatók a glukózanyagcsere stádiumai. Hazánkban a kategorizálás a WHO 2006. évi kritériumrendszere alapján történik.

 

 

 

AZ INZULINREZISZTENCIÁRÓL RÖVIDEN

 

 

 

MI AZ INZULINREZISZTENCIA?

 

 

 

Az inzulin egy hormon, amely lehetővé teszi, hogy a vércukor (glükóz) a vérrel eljusson a szervezet minden sejtjébe, ahol üzemanyagként hasznosul. Az étkezések után normális módon megemelkedő vércukorszintre adott válaszként a hasnyálmirigy inzulint bocsát a vérkeringésbe.

 

 

 

Inzulinrezisztencia esetén a kiválasztott inzulin normális mennyisége nem elegendő ahhoz, hogy a vércukrot eljuttassa a sejtekhez, ezért a sejtek „rezisztensekké” válnak az inzulin hatásával szemben. Ennek kompenzálására a hasnyálmirigy egyre nagyobb mennyiségű inzulint választ ki, hogy fenntartsa a normális vércukorszintet és a vércukor megfelelő áramlását a sejtek felé.

 

 

 

MIK A TÜNETEI AZ INZULINREZISZTENCIÁNAK?

 

 

 

Az inzulinrezisztencia hatással van a májenzimekre, amelyek a koleszterint előállítják, valamint a vesékre (ami hozzájárulhat a magas vérnyomás kialakulásához). A magas inzulinszintnek szerepe van abban a folyamatban is, amely a gyulladásokat szabályozza.

 

 

 

Idővel az inzulinrezisztencia 2-es típusú cukorbetegséghez vezethet, ezért hívják prediabétesznek, a cukorbetegség előszobájának. Az IR azonban egy sor betegség kialakulásához is hozzájárulhat a 2-es típusú diabétesz mellett, ilynek: a zsírmáj, az érelmeszesedés, a PCOS vagy bőrelváltozások, bőrkinövések.

 

 

 

MIT TEGYÉL INZULINREZISZTENCIA ESETÉN?

 

 

 

Szerencsére az inzulinrezisztencia nem halálos ítélet, és könnyen vissza lehet szorítani, mivel a glükóz szintet életmóddal, megfelelő táplálkozással és testmozgással befolyásolni lehet.

 

 



    • - Csökkentsd a napi szénhidrát beviteled

 

    • - Fogyassz alacsony glikémiás indexszel rendelkező szénhidrátokat (amelyek lassan emelik a vércukorszintet)

 

 

 

    • - Fogyassz naponta 5x, mindenféle színű, változatos összetételű zöldségeket

 

    • - Keresd az alacsony glikémiás indexű gyümölcsöket pl. cseresznye, grapefruit, sárgabarack, alma

 

    • - Egyél sokszor keveset, naponta 5-6 alkalommal is, hogy elkerüld a kiugró inzulinértékeket

 

    • - Mozogj rendszeresen, napi 30-45 percet, mert edzésekkel csökkenthető a sejtek inzulinrezisztenciája

 

 

    • - Mérsékeld az alkoholfogyasztást, aludj rengeteget, és ne dohányozz!



 

 

TIPP: 

 

 

 

További hiteles információk a vércukorszint és ellenőrzésével kapcsolatban a Magyar Diabetes Társaság weboldalán találhatóak meg.

 

 

 

LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK! GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES FORMULA.

 

 



    • - A Natur Tanya® SZERVES KRÓM független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben MEGFELEL AZ EURÓPAI UNIÓS EGYSÉGES SZABÁLYOZÁSNAK, a határértékek alatt marad, ezért lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható. 

 

    • - A gluténmentességre vonatkozó jelenleg érvényben levő határértéknek nemhogy megfelel a termék gluténtartalma, hanem NEGYEDE annak, kimutatási határ alatt van. De ha ez nem lenne elég, a laktóztartalom ÖTVENEDE a vonatkozó határértéknek, számszerűsítve ez 0,002 g laktóz/100 g terméket jelent.



 

 

Laktóztartalom alkalmazott vizsgálati módszer: ÁM-126:2015

 


Gluténtartalom alkalmazott vizsgálati módszer: ÁM-008:2015 (RIDASCREEN® Gliadin R7001)(2010)

 

 

 

Nettó tömeg: 21 g (60 db) 

 

 

100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!

Adatok
Cikkszám
5999565081799
Vélemények
Összetevők

Összetevők: tömegnövelő szer (szorbit), csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói), szerves króm (króm(III)-pikolinát). 

 


Hatóanyag a napi adagban 1 tablettában
Szerves króm (króm-pikolinátból) 200 µg (500%*)

 

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

 

 

 

Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g.

 

1640 mcg szerves króm(III)-pikolinát, 200 mcg aktív krómnak felel meg. 

 

 

Használati javaslat

Adagolási javaslat: Napi 1 tabletta, lehetőleg étkezés után, bő vízzel lenyelve.

 

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. 

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 

 

    • - A termék vérhígítók melletti alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával

 

    • - A termék 6 éves kortól alkalmazható

 

    • - A termék alkalmazható cukorbetegség esetén

 

    • - A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában



OGYÉI ny.sz: 27320/2021 

 

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!