Natur Tanya® Liposzómás C-vitamin + cink folyékony formában

Natur Tanya® Liposzómás C-vitamin + cink folyékony formában

Natur Tanya® Liposzómás C-vitamin + cink: Az immunrendszered legjobb barátja!

  1. 181,8%-kal jobban felszívódik és magasabb a biohasznosulása a leggyakrabban használt szerves kalcium-citráttal vagy egyéb formákkal összehasonlítva.
  2. D-vitamin és BioPerine® támogatja a felszívódást, fenntartja a megfelelő kalciumszintet a vérben, és szabályozza a csont metabolizmust.
  3. GMO-mentes, laktóz- és gluténmentes formula, melynek hatékonyságát független laborvizsgálatok is igazolják.
5 500 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Összetevők
Használati javaslat
Részletek

NATUR TANYA® LIPOSZÓMÁS C-VITAMIN + CINK

 

 

 

Tudtad? Liposzómák a természetben főleg az anyatejben fordulnak elő, ezek a gömböcskék teszik lehetővé, hogy a csecsemő szervezete a lehető leghatékonyabban tudja hasznosítani az anyatejben lévő tápanyagokat. 

 

 



    • - FOLYÉKONY C-VITAMIN

 

    • - 40 NAPI ADAG

 

    • - MAGAS BIOHASZNOSULÁS

 

    • - GYOMORKÍMÉLŐ

 

    • - 5 ML-BEN 1000 MG HATÓANYAG

 

    • - NARANCS ÍZESÍTÉS

 

    • - TERMÉSZETES ÉDESÍTŐSZERREL, SZTÉVIÁVAL

 

    •  



MIK IS AZOK A LIPOSZÓMÁK?

 

 

 

A liposzómák felfedezése Alec D. Bangham (1921-2010) brit hematológus nevéhez fűződik. A gyógyszeripar előszeretettel használja őket, egyes bioaktív anyagok hordozóiként, lehetővé téve ezáltal a hatóanyagok célszervhez való eljuttatását, csökkentve a különböző mellékhatásokat. A belsejében található üregnek köszönhetően lehetőség adódik arra, hogy a gyógyszerhatóanyagokat a szervezeten belül különböző helyekre szállítsák, célba juttassák. A liposzómák különböző kémiai és makromolekulákat képesek szállítani, ígéretesnek mutatkoztak a biológiailag aktív vegyületek potenciális szállítóeszközeként kozmetikumokban és gyógyszerekben.

 

 

 

A liposzómák, olyan zárt rendszerek, amelyek gömb alakúak, kettős foszfolipid réteggel rendelkeznek, ugyanúgy, mint ahogyan az emberi sejtmembránoknál is ez jellemző, kémiai összetételük az élő sejtfalhoz hasonló. Átmérőjük néhány nm-től egészen néhány száz nm-ig terjedhet.

 

 

 

A felfedezésüktől kezdve alaposan tanulmányozták őket az összetételüket, az előállításukat és a felhasználásukat illetően, mely számos alkalmazás előtt nyitotta meg az utat az alapkutatásban és az alkalmazott tudományokban.

 

 

 

LIPOSZÓMÁK ELŐÁLLÍTÁSA

 

 

 

A liposzómák olyan amfifil (hidrofil-vízkedvelő, és hidrofób-víztaszító részt is tartalmaz) karakterű lipidek hidratálásakor keletkeznek, amelyek vizes közegben nem micellákba, hanem szabályos kettősrétegbe rendeződnek, majd önbezáródással sajátos, szférikus szerkezetet képeznek.

 

 

 

Általánosságban elmondható, hogy a liposzómák előállításakor a lipideket szerves oldószerben feloldják, majd keverés közben a fázisátalakulási hőmérsékletük felett vízzel hidratálják. A hidratált lipid molekulák térben rendeződnek és a membránok kialakulásával létrejönnek a liposzómák.

 

 

 

Majd általánosságban elmondható, hogy a szerves oldószert megfelelő módszerekkel (vákuum bepárlással, dialízissel, gélfiltrációval) eltávolítjuk a rendszerből. A hatóanyagot előzetesen, az oldhatóságának megfelelően a vizes vagy a szerves oldószer fázisban feloldjuk.

 

 

 

LIPOSZÓMÁK HATÓANYAGLEADÁSA

 

 

 

A szerkezet mind a tárolás, mind a leadás során változhat. A hatóanyag a liposzómák rétegeiből a szerkezet szétesésével szabadul fel.

 

LIPOSZÓMÁK HATÓANYAGLEADÁSA FÜGG:



    • - a felhasználás módjától

 

    •  



A LEADÁS ÁLTALÁBAN FÜGG:



    • - a mérettől

 

    • - hatóanyag paraméterei, oldékonysága

 

    • - a hatóanyag és a lipid interakciója

 

    • - lipidek érzékenységétől pl.: pH, enzim



 

 

10 ÉRV A NATUR TANYA® LIPOSZÓMÁS C-VITAMIN MELLETT:

 

 

 

A liposzómás forma ellenállóbb az emésztésnek, és mivel termékünk az aszkorbinsav nátrium sóját tartalmazza (nátrium-L-aszkorbát), teljes tömegének 11%-át nátrium és 89%-át az aszkorbinsav teszi ki, így kíméletesebb a savasabb kémhatású aszkorbinsavval szemben. 

 

 



    • - KONCENTRÁLT, SZERVES, GYOMORKÍMÉLŐ C-VITAMIN, LIPOSZÓMÁS FORMÁBAN

 

    • - NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES AROMÁT

 

    • - VEGETÁRIÁNUS TERMÉK, ÁLLATI EREDETŰ ÖSSZETEVŐKTŐL MENTES

 

    • - FINOM NARANCSOS ÍZVILÁGGAL RENDELKEZIK

 

    • - TÖBB, MINT 1 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG

 

    • - HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL

 

    • - TERMÉSZETES NÖVÉNYI EREDETŰ ÉDESÍTŐSZERREL

 

    • - GLUTÉNMENTES FORMULA

 

    • - GMO-MENTES LECITHINNEL

 

    • - A NAPI AJÁNLOTT BEVITELI ÉRTÉK 12,5X-SZERESÉT TARTALMAZZA



 

 

A SZERVES LIPOSZÓMÁS C-VITAMIN HATÁSAI IGEN SOKFÉLÉK: 

 

 



    •  -hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez

 

    • - hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához

 

    • - hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez

 

    • - antioxidáns hatása révén, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez

 

    • - hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek, a porcok, a fogak, fogíny, a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához, valamint az egészséges csontozat fenntartásához

 

    • - fokozza a vas felszívódását

 

    • - hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz

 

    • - hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához

 

    •  



TÁPANYAGOK BIOHASZNOSULÁSA/FELSZÍVÓDÁSA: A LEGTÖBBET KIHOZNI AZ ÉLELMISZEREKBŐL (ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKBŐL) 

 

 

 

Nem minden tápanyagot lehet ugyanolyan mértékben hasznosítani. Más szóval különbözik a biológiai hasznosulásuk. A biológiai hasznosulás fogalmának megértése segít optimalizálni az étrendeket és meghatározni a megfelelő tápanyag ajánlásokat.

 

 

 

A felszívódás és biohasznosulás szó, két külön fogalom és nem összekeverendő. A biológiai hasznosulásnak számos meghatározása létezik, de általában a tápanyag azon részét jelenti, mely az élelmiszerekből felszívódik és felhasználásra kerül a test működéséhez, A felszívódás alatt azt a tápanyagmennyiséget értjük, amely felhasználható formájára lebomlott és amely ténylegesen felszívódik a szervezetben.

 

 

 

AZ ALÁBBI TÉNYEZŐKÖN MÚLIK A TÁPANYAG BIOLÓGIAI HASZNOSULÁSA AZ ANYAGCSERE ÚTVONAL KÜLÖNBÖZŐ ÁLLOMÁSAIN:

 

 



    • - a tápanyag fekszabadulása a fizikai-kémiai mátrixból

 

    • - az emésztőenzimek hatása a belekben

 

    • - a bél nyálkahártya felszívó képessége

 

    • - a bél falán való átjutás (a sejtekbe való bejutás, a mozgás közöttük vagy mindkettő) a vérbe vagy a nyirokrendszerbe

 

    • - disztribúció

 

    • - raktározás

 

    • - metabolikus és funkcionális felhasználás

 

    • - kiválasztás (a vizeleten vagy az ürüléken át) 

 

    •  



Az egyes tápanyagok biohasznosulását külső és belső tényezők egyaránt meghatározzák, mint például az életkor, a nem, bizonyos életszakasz (terhesség), vagy például a szóban forgó tápanyag kémiai formája stb.

 

 

 

A C-vitamin a vékonybélből szívódik fel, egy nátrium-függő aktív transzport mechanizmuson keresztül. A C-vitamint egy esszenciális vitamin; számos állatfaj képes az előállítására, de az emberi szervezet nem képes szintetizálni, nem tárolja, ezért fokozottan oda kell figyelni a pótlására. Egy vízben jól oldódóvitamin, amely minden testszövetben előfordul. A liposzómás, folyékony C-vitamin egyik előnye, hogy biohasznosulása nagyobb mértékű, mint egy hagyományos likvid formának.

 

 

 

MIKOR VAN SZÜKSÉGÜNK TÖBB C-VITAMINRA? 

 

 



    • - Intenzív sporttevékenység esetén

 

    • - Aktív dohányosoknál

 

    • - Betegség utáni felépüléskor/lábadozáskor

 

    • - Bizonyos műtéti beavatkozások vagy lázas állapot esetén

 

    • - Fogamzásgátlók vagy bizonyos gyógyszerek használata esetén

 

    • - Alacsony zöldség-, és gyümölcsfogyasztás esetén

 

    • - Stresszes életvitel esetében

 

    • - Kiegyensúlyozatlan, egyoldalú vitaminhiányos táplálkozás esetében

 

    • - Vashiányos állapot esetén

 

    • - Tavaszi fáradtság esetén

 

    •  



KINEK AJÁNLJUK?

 

 



    • - azoknak, akik a napi C-vitamin szükségletüket liposzómás C-vitamin formájában szeretnék kielégíteni

 

    • - gyomorproblémákkal küzdőknek

 

    •  



Nettó térfogat: 200 ml

 

 

OGYÉI ny.sz: 23678/2020

Adatok
Cikkszám
5999565081416
Vélemények
Összetevők

Összetevők:víz, nátrium-L-aszkorbát, emulgeálószerek [glicerin, lecitin (napraforgó)], magnézium-citrát, cink-szulfát, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), színezék (béta-karotin), tartósítószer (kálium-szorbát), ízesítőanyag (narancs sűrítmény), stabilizátor (xantángumi), édesítőszer (sztéviából származó szteviol-glikozidok), nátrium-szelenit.

 

 

Hatóanyag 1 adagban (5 ml-ben) NRV%*
C-vitamin 1000 mg 1250%
Cink 5,69 mg 56,9%

 

*NRV%: napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében

Használati javaslat

Adagolási javaslat: Naponta 1 teáskanál (5 ml), étkezés előtt folyadékban feloldva. 

Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék kisgyermek elől elzárva tartandó. 

 

 



    • - A termék 6 éves kortól alkalmazható.

 

    • - A termék alkalmazható vérhígító mellett.

 

    • - A termék alkalmazható cukorbetegség esetén.

 

    • - A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában.

 

    •  



Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó. Felbontás után hűtőben tárolva egy hónapig fogyasztható, de a bontatlan terméket is ajánlott 22 °C felett a hűtőben tartani.  Forró nyári napokon (ha a lakásban melegebb van) a C-vitamin oxidálódhat, és felforrhat, ezen időszakban kiemelten fontos odafigyelni a helyes tárolás betartására.